torsdag 26 januari 2017

5 anledningar att välja Hamacas hängmattor framför andra hängmattor

Du kanske har upptäckt att det finns ett brett utbud av hängmattor på nätet idag.
Så vad är skillnaden?
Här finns de 5 bästa anledningarna till varför hängmattor från Hamaca.se är så mycket bättre än andra hängmattor.

1. Vackra hängmattor dekorerade med "Cadejos"

Cadejo betyder kedja på spanska. Det är vackra flätade ändar som pryder linorna på våra Colombianska hängmattor. Det krävs att man har flinka fingrar när man flätar ändarna på våra hängmattor. Cadejos gör inte bara att din hängmatta ser vacker ut. De hjälper också till att fördela vikten jämnt vilket gör att den blir mer bekväm. Billiga hängmattor som är massproducerade i Kina har inte Cadejos eftersom det kräver för mycket handarbete.



2. Hängmattor tillverkade i Colombia

Hängmattor har använts länge i Colombia och används flitigt idag. Det finns ganska stora skillnader mellan traditionella hängmattor från Colombia och till exempel Brasilien. De Colombianska hängmattorna har en stor öppen ögla på änden istället för den slutna lilla öglan som de brukar ha annars. Det gör din hängmatta lättare att hänga upp eftersom du kan dra igenom repet eller kroka fast den lättare. Hängmattor med öppna öglor blir lättare att flytta runt på. Vikten distribueras jämnare också så att de blir mer bekväma.



3. Hängmattor i miljövänlig återvunnen bomull

Våra hängmattor från Colombia är tillverkade av återvunnen bomull. Återvunnen bomull är bättre för miljön än ekologisk bomull eftersom en vara som redan finns används och för att bomullsproduktionen kräver enorma mängder vatten. Bomullen som vi använder kommer från plagg som har spunnits och färgats igen i Mexiko innan det skickas till vår tillverkning i Colombia.

4. Hängmattor tillverkade av personer som kan hängmattor

Flera av de som arbetat i tillverkningen har gjort det i 25 år. Personalen byts sällan ut för de som jobbar där tycker om sina jobb och stannar där. Det är bra villkor i fabriken. Det innebär också att de har ett bra skill-set. Har man gjort hängmattor i 25 år så kan man verkligen det här med hängmattor. Du kan kika in i tillverkningen och höra vad personalen tycker på vår Youtube-kanal här.


5. Extra robusta hängmattor

När vi väljer garntyp så gör vi det med hållbarheten i åtanke. Våra Colombianska hängmattor har tjockare och tätare vävt tyg än flera av våra konkurrenters. Linorna är extra slitstarka så att hängmattan håller i många år. Vi ger också 1 års garanti på våra hängmattor.

Köp Hamacas hängmattor på www.hamaca.se Vi erbjuder fri frakt och snabb leverans.