tisdag 28 mars 2017

5 platser att hänga upp din hängmatta i trädgården

En hängmatta är den ultimata lösningen för en bekväm och avkopplande vila i grönskan. Lägg dig ner i en hängmatta i trädgården och njut av fågelkvittret, doften av blommor och bara ta det lugnt.

Var ska man hänga upp hängmattan i trädgården?

Det finns flera sätt som du kan hänga din favorit-hängmatta i trädgården.


Mellan två träd

En given plats för att hänga upp en hängmatta är såklart mellan två träd. Det enda du behöver göra är att kolla att det är rätt avstånd mellan träden. Det behövs ungefär 3-5 meter emellan dem beroende på vilken hängmatta du vill hänga upp. Om du har längre emellan, och höga träd går det bra att hänga upp från en högre höjd med längre rep också. Träden ger skugga vilket kan vara skönt under soliga dagar.  Det enda du behöver se till är att du har stabila träd som inte rör sig så mycket när du ligger ner i hängmattan.Vid poolen

Frågan är om man verkligen kan ha det mer bekvämt än vid poolen i en skön hängmatta. För hängmattor vid poolen passar det bra med en ställning och en vattentålig hängmatta som till exempel deck set

Häng upp på altanen eller din uteplats

En hängmatta kan hängas upp nästan varsomhelst sålänge du har en stabil vägg, pelare eller träd att hänga från. på nästan alla platser i din trädgård så länge du har möjlighet att hänga det starkt till något. Du kan enkelt hänga en hängmatta genom att använda väggkrokar och eventuellt rep mellan två punkter eller bara den ena om du har ett träd också med lagom avstånd.  

Häng upp varsomhelst med en ställning

En hängmatte-ställning är en utmärkt lösning för den som vill kunna flytta på sin hängmatta när solen flyttar sig eller för den som inte har något träd eller någonstans att hänga från. Ställningar för hängmattor finns i väderbeständig metall och flera träslag. Det bästa träslaget för utomhusbruk är utan tvekan lärkträ som åldras vackert och håller länge. Våra lärkträ-ställningar heter "Siberia" och finns i två storlekar.


Häng upp på balkongen

Om du har en tillräckligt stor balkong kan du bäst hänga upp din hängmatta diagonalt tvärsöver, så får du också lite längre längd till att hänga upp från. En fördel med att hänga från balkongen är att hängmattan inte blir blöt och att du kan ha kuddar och filtar tillgängliga utan att behöva ta in dem om det regnar. Du kan använda hängmattan lite längre tid på balkongen eftersom du kan hålla dig varm lättare där. Det finns ingen som säger att man inte får ha en hängmatta upphängd året runt heller. Det är helt ok så länge det inte är fuktigt väder.


Du hittar våra hängmattor, hängstolar och ställningar på www.hamaca.se. Vi erbjuder snabb och fri frakt samt professionell rådgivning. Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev på hemsidan så kan du ta del av våra erbjudanden och rabatter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar