onsdag 15 mars 2017

Tillfällen då man är glad att man har en hängmatta

Artesano hängmatta från www.hamaca.se


Det finns tidpunkter då en hängmatta faktiskt kan vara en räddare i nöden eller vara till stor hjälp i vardagen. Här finns 10 tillfällen när du kan vara glad att du har en hängmatta med dig!

1. Din resa blir försenad


Det finns tillfällen då en hängmatta blir oumbärlig. Om tåget skulle bli försenat flera timmar och du har småbarn som behöver sova. Då letar man snabbt upp några bjälkar eller något att hänga upp från och krokar snabbt fast hängmattan så är det problemet löst. Rese-hängmattor hittar du HÄR2. När du är trött


Häng upp en hängmatta i ditt hem, inomhus eller utomhus, så har du alltid någonstans att vila dig när du kommer hem efter en lång dag på jobbet, efter trädgårdsfixandet eller om du bara behöver vila. En riktig hängmatta är ergonomisk vilket gör att du ligger med ryggen i en rak position så att spänningar kan släppa och du kan ta igen dig.

3. När du befinner dig i ett tropiskt land 


Du upptäcker att det är fullt av småkryp på marken och att sanden klistrar fast sig mellan tårna. Det finns träd eller bjälkar att hänga upp från. Då är det läge att ta fram hängmattan så slipper du det problemet!

4. Som nybliven förälder


En hängmatta är en skön plats att bonda med sitt spädbarn. Lägg dig på rygg eller sidan och låt barnet amma genom att själv ta för sig, så gör du det både lätt för dig själv och låter barnet följa sin naturliga instinkt att själv leta efter bröstet. På så vis kan du få till en enklare och mer behaglig amning. Vill du veta mer kan du se detta. Som mamma till snart 3 barn kan jag tala om att jag tyckt att det var jobbigt att hålla barnet i famnen för att amma så som man gör i västerländsk kultur för att jag alltid får ont i nacken då - utan har använt mig av denna naturliga metod och bärsjalar. Det går också utmärkt att amma större barn och syskon i en hängmatta.

5. För barn som sover på dagen


Häng hängmattan lågt och spänn ut den med en stor kudde så får du en perfekt dag-sovplats till ditt barn. Det sköna svajet kan göra att ditt barn somnar bra så att han eller hon sover längre och mer behagligt. För riktigt små barn kan du lägga en kudde på golvet för peace of mind.

6. För den som gillar att gå på långa turer


Ta med en hängmatta så förhöjer du stämningen när du är ute på vandring. Du får en härlig färgglad viloplats där du kan ta en tupplur. En rese-hängmatta väger så lite att den knappt märks i packningen och den har upphängningsrep så att du inte behöver ta med något extra för att hänga upp.7. På jobbet


Har du eget företag eller en flexibel arbetsgivare ska du definitivt fundera på att hänga upp en hängmatta eller ett gäng hängstolar. De där bra idéerna och flowet kommer till när man är avslappnad och fokuserad.

8. Den som har sparsam möblering


Lever du minimalistiskt? Eller har inte så många möbler? Då är det definitivt en god idé att hänga upp hängmattor eller hängstolar i ditt vardagsrum så får du en härlig hörna att hänga i som både är lätta att plocka bort för att städa eller flytta och dessutom är en billig lösning. Hängmattor (utan träkarmar) och hängstolar är lätta att hålla rena. Tvätta på 40c i maskin om de blir smutsiga. Hängstolarna på bilden hittar du HÄR.


9. Till husvagnen/husbilen


Kom ihåg att ta med en hängmatta när du åker på campingsemester så kan du hänga upp den när du hittar de där perfekta träden på den fina stranden.

10. Vid sjukdom/terapi


Hängmattor rekommenderas av terapeuter till barn som har svårt att koncentrera sig och diverse bokstavsdiagnoser. I hängmattan kan ditt barn göra sig av med energi samtidigt som han eller hon kan fokusera sig. Perfekt för att läsa böcker och göra läxor! Hängmattor är dessutom extra bra att ha när man är krasslig. De ger en perfekt vila som kan hjälpa en att friskna till lite snabbare eller iallafall göra att man blir på lite bättre humör.

Du hittar vårt sortiment av hängmattor och hängstolar samt tillbehör som ställningar och rep på www.hamaca.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar